Choď na obsah Choď na menu
 


Koniec trpezlivosti

uvod-legia.png

article preview

Skrz náhľad do reality som začul ťažký dupot nôh, po ktorom nasledovalo zaklopanie na dvere. Nebolo to ako bežné klopania. Bol som stále v podvedomí, a tak jednotlivé údery delila aj niekoľko minútová pauza. Prebral som sa z podvedomia a zvolal: „Vstúpte!“ Do miestnosti vošiel správca mesta a v ruke držal hrubý šanón plný papierov.

„Nesiem najnovšie správy.“ Povedal zadýchane.

„Tak, ako to vyzerá?“ Vstal som z pohovky a pobral som sa na balkón. Oprel som sa o zábradlie a zhlboka som sa nadýchol čerstvého vzduchu.

„Prípravy sú takmer dokončené. Sintor a Ely ešte upravujú zvyšné Rudiony, ale inak sme asi skončili. Môžeme začať s presunom.“ Začal lustrovať v papieroch, aby sa uistil, že na nič nezabudol.

„Ako to vyzerá na ostatných planétach?“ Správca sa na chvíľku odmlčal, aby vyhľadal správny papier.

„Rolton hlási čistý vzduch, a to čo im zostalo, sa práve preskupuje. Môžu ale začať s presunom.“ Odložil prvý papier a vzal ďalší. „Nuxis je na tom dosť zle, no pošlú sem všetko, čo sa dá.“ Znovu prehodil papiere. „Ova je plne pripravená a nenechávajú si nič v zálohe.“ Prehodil ďalší papier. „Zem je pripravená na presun...“ Na chvíľu akoby stratil reč. „Ale...“ zasekol sa.

„Ale čo?“

„Andromeda je mŕtva.“ V tom ma naplnil hnev a veľký smútok. Zábradlie v mojich rukách sa zmenilo na hromadu trosiek. Telo mi obklopili čierno-červené plamene a ja som mal chuť zabiť ich všetkých vlastnými rukami. Trvalo mi pár sekúnd, než som sa dokázal upokojiť natoľko, aby som nespravil nijakú hlúposť. Jej smrť by tak bola zbytočná.

„Začnite s presunom. Premiestnite polovicu yphetských portálov pod vežu a druhú nechajte pred hradbami. Civilisti sa presunú portálmi pod vežou a vojaci nech prichádzajú pred hradby.“ Správca mesta radšej o pár krokov ustúpil. „Zmenilo sa niečo v postoji tých zbabelcov?“ Správca dobre vedel, koho som myslel.

„Nie,“ odvetil sklamane.

„Máme s nimi spojenie?“ Pozrel som sa na správcu.

„Spojenie vyzerá byť v poriadku, ale na posledné správy už nereagovali.“

„Môžete ísť.“ Správca sa jemne uklonil a rýchlo ako blesk vybehol z miestnosti.

Zodvihol som ruku s virtenom a pripojil som sa na komunikačnú sieť. Zadal som súradnice planéty a predo mnou sa objavilo rozhranie pre písomnú komunikáciu.

Odosielateľ: Prízrak

Prijímateľ: Veliteľka Esir

Správa: Za tie roky sme sa s Vami snažili niekoľkokrát dohodnúť, no zakaždým ste nás odmietli. Doposiaľ mali vyjednávania v rukách naši najlepší diplomati, ktorí sa k Vám vždy správali s úctou, a to aj napriek tomu, že ste nám ani raz nepomohli. S tým je ale koniec! Ja nie som diplomat a nemám vo zvyku riešiť problémy dlhým vyjednávaním, ktoré aj tak nikam nevedie. Preto Vám to vravím priamo! Máme plán a viete o ňom. Dokonca je to dobrý plán, ktorý by ich mohol zastaviť. No potrebujeme získať čas! Preto toto berte ako poslednú šancu, aby ste napravili svoje chyby! Taktiež to je posledné varovanie! Ak nezačnete napravovať to, čo ste napáchali, bude to znamenať, že ste rovnakí ako Vaši krajania a aj Váš osud bude tým pádom rovnaký.

PS: Dlhuješ mi to!

PSS: Máte necelé štyri dni!

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 


Posledné fotografie




Štatistiky

Online: 1
Celkom: 149596
Mesiac: 3913
Deň: 131